תרנגולי פטם
מהביצה עד הצלחת
 
האפרוחים מתחילים את דרכם למעשה במשקי הרבייה, בלולים שבהם יש תרנגולות שמטילות ביצים.
ביצים אלה מועברות למדגרה, ומוכנסות לתאים שבהם מתבצע תהליך ההדגרה, אשר נמשך כ-3 שבועות. ביום הבקיעה מועברים האפרוחים ללולים אשר בהם יגדלו. משקלו של אפרוח נע בין 40 ל-50 גרם, כשהוא מגיע ללול.
האפרוחים אוכלים תערובת, אשר מכינים במכון תערובת, התערובת מכילה סויה, חיטה, תירס, חלבונים, ויטמינים, חומצות אמינו ועוד. במשך גדילתם משתנה הרכב התערובת ומותאם לגילם ולמשקלם, במשך חייהם הקצרים הם ניזונים מ- 4 סוגי תערובת שונים.
תקופת הגידול נעה בין 32 ל-50 ימים, בהתאם לקצב הגידול, לביקוש לעופות בשוק ולבריאות העופות.
בתקופה זו העופות גדלים מ-40/ 50 גרם, כאמור, ועד ל-1.800 עד 3.000 ק"ג, תלוי בגיל, בבריאות ובמין העוף (זכר, נקבה).
הטמפרטורה הרצויה בלול היא 32 מעלות ביום הראשון, והיא יורדת בהדרגה ככל שחולפים הימים, האפרוחים גדלים ומצמיחים נוצות שמגינות עליהם מפני הקור. הטמפרטורה מגיעה עד ל-20/ 21 מעלות בסיום הגידול.
קיימות מחלות שונות, העלולות לפגוע בעופות. נגד הנפוצות יותר מחסנים. החיסונים מתבצעים בגילאים שונים ובאופן שונה: יש חיסונים שמתבצעים מיד אחרי הבקיעה ויש בגיל 20 יום. חיסונים מתבצעים בזריקה (ברגל או בחזה), בריסוס העופות (עם מרסס מיוחד), דרך מערכת השתייה ועוד.
התאורה בלול גם היא חשובה: בהתחלה האפרוחים זקוקים להרבה שעות אור ובעוצמה גבוהה, ובהמשך יש יותר שעות חושך (יש המלצות להגיע עד 12 שעות חושך), גם עוצמת האור יורדת על מנת לא לגרום להם לעצבנות יתר. למרות שעות החושך המרובות העופות אוכלים את כמות האוכל שלה הם זקוקים, וגדלים בקצב מהיר מאד.
עיקר ההוצאות בגידול עופות לפי הסדר הם: תערובת, קניית האפרוח, חימום (בחורף), חשמל (בקיץ).
ככל שהיחס בין כמות האוכל שהעופות אוכלים לבין המשקל שלהם (ניצולת מזון), קטן יותר כך מצטמצמות הוצאות הגידול. היחס נע בין 1.7 ל-1.9 במצב נורמלי. לדוגמה: עוף שמגיע למשקל של 2 ק"ג ואכל 4 ק"ג תערובת, ניצולת המזון שלו היא 2.
הצלחת הגידול תלויה בטיב האפרוחים, באיכות התערובת, בבריאות העופות ואפילו במזג האוויר.
ככל שבריאות העופות טובה יותר, כך הם יגדלו טוב ומהר יותר, וניצולת המזון שלהם תהייה נמוכה יותר.
בלולים שלנו בבארות יצחק יש 5 מבנים, על שטח כולל של 5850 מ"ר.
בכל גידול אנחנו מגדלים כ-85,000 עופות, אשר מגיעים מהמדגרה של קבוצת יבנה.
יעד השיווק המועדף הוא השוק החרדי, שם אנחנו מקבלים תוספת מחיר לכל ק"ג בשר.
בכל גידול מייצרים כ-160 טון בשר.
אחוז התמותה בכל גידול הוא כ-6%, עיקר התמותה בתחילת הגידול ובסופו (בזכרים). הפגרים נאספים כל יום במשך הגידול.
 
 
 
      
 
AtarimTR